فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال شانزدهم شماره 5 (پیاپی 65، آذر و دی 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رزاق محمودی، امیر عباس فرشید، علی احسانی، پیمان زارع، مهران مرادی، حسین تاجیک صفحه 400
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و تمایل به استفاده از نگهدارنده های طبیعی، هدف از این مطالعه تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه استافیلوکوکوس اورئوس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ترکیب های شیمیایی اسانس پونه کوهی با استفاده از روش گازکروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی، فعالیت ضد باکتریایی آن (تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد) علیه استافیلوکوکوس اورئوس به روش میکرودایلوشن و تغییرات مورفولوژی و ساختمان غشاء سلولی این باکتری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره ارزیابی شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آنالیز شیمیایی اسانس پونه کوهی منجر به شناسایی 22 ترکیب با مجموع 3/95 درصد در آن شد. پولگون(54/31درصد)، 18 سینئول(89/15 درصد)، منتوفوران (8/11 درصد) و سیس ایزو پولگون (74/9 درصد) ترکیب های عمده اسانس را تشکیل می دادند. حداقل غلظت ممانعت از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در محدوده 75 تا 1200 میکروگرم در میلی لیتر قرار داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد اسانس پونه کوهی از توان ضد میکروبی بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین می توان از آن در ترکیب با سایر نگهدارنده ها جهت محافظت مواد غذایی در مقابل میکروارگانیسم های عامل عفونت و مسمومیت بهره جست.
    کلیدواژگان: پونه کوهی، اسانس، استافیلوکوکوس اوروئوس
  • اسحق رحیمیان بوگر، رضا رستمی، منیژه فیروزی صفحه 413
    زمینه و هدف
    ارتقای سطح کیفیت زندگی برای کنترل دیابت نوع 2 و عوارض آن مهم است. هدف این مطالعه بررسی نقش عوامل جمعیت شناختی، روانشناختی و خصوصیات بیماری در پیش بینی کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت نوع 2 بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در درمانگاه های سرپایی دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال های1390-1389 انجام شد. تعداد 269 نفر از بیماران دیابتی نوع 2 به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس های کیفیت زندگی، افسردگی DASS، خودمدیریتی دیابت، دانش دیابتی و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی خصوصیات بیماری جمع آوری شدند و به کمک آزمون های آماری همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین خودمدیریتی و دانش دیابتی با کیفیت زندگی رابطه مثبت و معنی دار و بین مدت دیابت، افسردگی، هموگلوبین گلیکوزیله و عوارض دیابت با کیفیت زندگی رابطه منفی و معنی دار به دست آمد(001/0p<). مدت دیابت، خودمدیریتی، دانش دیابتی، هموگلوبین گلیکوزیله، افسردگی، عوارض دیابت و وضعیت اجتماعی اقتصادی به طور معنی داری تغییرات مربوط به کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت نوع 2 را پیش بینی کردند (001/0p<). مدت دیابت در تبیین کیفیت زندگی دارای بالاترین سهم بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، مدت دیابت، خودمدیریتی، دانش دیابتی، هموگلوبین گلیکوزیله، افسردگی، عوارض دیابت و وضعیت اجتماعی اقتصادی در کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت نوع 2 مهم هستند.
    کلیدواژگان: دیابت، افسردگی، کیفیت زندگی، خودمدیریتی، دانش دیابتی
  • یوسف مطهری نیا، محمدعلی رضایی، فرید زندی، وریا حسینی، احمد رشیدی، مبین احمدی نیاز، ادریس امینی پور صفحه 425
    زمینه و هدف
    مالاسزیا فورفور یک مخمر چربی دوست بوده و به عنوان یکی از عوامل بیماری های پوست به ویژه تینه آورسیکالر شناخته می شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد قارچی عصاره ریشه شیرین بیان، گیاه ختمی و کتوکونازول بر مالاسزیا فورفور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی برای بررسی اثر ضد قارچی عصاره الکلی گیاه ختمی، ریشه شیرین بیان و کتوکونازول از روش رقیق سازی در محیط مایع استفاده شد. مقادیر حداقل غلظت ممانعت کنندگی و حداقل غلظت کشندگی برای هر یک از ترکیب های مورد استفاده بر اساس رویت چشمی و شمارش تعداد کلنی های قارچی در مقایسه با گروه شاهد محاسبه شد. داده ها با آزمون آماری مان ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد عصاره های گل ختمی، ریشه ختمی، ریشه شیرین بیان و داروی کتوکونازول به ترتیب؛ 25/18، 300، 500 و 65/2 میکروگرم در میلی لیتر تعیین گردید. میزان حداقل غلظت کشندگی عصاره گل ختمی و داروی کتوکونازول به ترتیب؛ 50≤ و 32≤ میکروگرم در میلی لیتر تعیین شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره گل ختمی در مقایسه با عصاره ریشه ختمی و ریشه شیرین بیان دارای اثر ضد قارچی بیشتری است. هم چنین کتوکونازول در مقایسه با این عصاره ها دارای بیشترین تاثیر ضد قارچی بر مالاسزیا فورفور می باشد.
    کلیدواژگان: مالاسزیا فورفور، کتوکونازول، شیرین بیان، گل ختمی
  • صادق ستاری فرد، عباسعلی گائینی، سیروس چوبینه صفحه 433
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی و محیط های غیر طبیعی باعث تغییراتی در عملکرد سیستم ایمنی می شوند. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر فعالیت ورزشی در شرایط دمایی سرد، گرم و طبیعی بر تعداد لکوسیت ها و پلاکت های خون ورزشکاران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی،10مرد جوان ورزشکار استقامتی، فعالیت ورزشی یکسانی را به مدت یک ساعت با شدت 60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی در سه محیط طبیعی، سرد و گرم اجرا نمودند. قبل، بلافاصله و دو ساعت بعد از فعالیت ورزشی، نوتروفیل ها، لنفوسیت ها، مونوسیت ها و پلاکت های افراد شمارش شدند. داده ها با استفاده از آزمون آماری اندازه گیری مکرر و تعقیبی بن فرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شمار کل لکوسیت ها در هر سه محیط پس از فعالیت ورزشی افزایش معنی داری پیدا کرد(0001/0>p)، اما نوتروفیل ها تنها در محیط گرم و لنفوسیت ها در محیط سرد افزایش معنی داری نداشتند(05/0p>). در دوره استراحت، شمار مونوسیت ها و لنفوسیت ها در محیط سرد، طبیعی و گرم کاهش معنی داری داشت(05/0p<)، اما کاهش لکوسیت ها به جز نوتروفیل ها در محیط گرم معنی دار نبود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی در محیط های دمایی مختلف باعث تحریک و تجمع سلول های ایمنی می شود. با این حال، اجرای فعالیت ورزشی در محیط گرم موجب افزایش بیشتر مقادیر این سلول ها و نیز موجب تاخیر در رسیدن به حالت اولیه سیستم ایمنی در دوره استراحت پس از فعالیت ورزشی می شود.
    کلیدواژگان: ورزش، لکوسیت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، پلاکت
  • مهرداد مدرسی صفحه 444
    زمینه و هدف
    دارچین یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که درطب سنتی خواص درمانی زیادی دارد. هدف این مطالعه تعیین اثر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر موش نر کوچک آزمایشگاهی نژاد بالب سی انتخاب شدند و به صورت تصادفی به 5 گروه شامل؛ کنترل، دارونما و 3 گروه تیمار تقسیم شدند. حیوانات گروه های تیمار به ترتیب سه دوز 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم در روز از عصاره دارچین را به صورت تزریق درون صفاقی به مدت 20 روز دریافت کردند. گروه شاهد در این مدت هم حجم عصاره، سرم فیزیولوژی دریافت نمودند و در گروه کنترل تزریق انجام نشد. سپس با انجام خون گیری از قلب حیوانات، سطوح سرمی آلبومین، پره آلبومین آلفاگلبولین 1، آلفا گلبولین2، بتا گلوبولین و گاما گلوبین ها اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطح پره آلبومین در دو گروه 100 و 200 تیمار دوزهای عصاره در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت(05/0 p<)، میزان آلفا گلوبولین 1 و بتا 2 گلوبولین در گروه دریافت کننده دوز 200، میزان آلفا گلوبولین 2 در گروه 100 و گاما در گروه 100 و 200 افزایش معنی داری داشت(05/0p<)، ولی آلبومین در گروه 200 کمتر از گروه کنترل بود(05/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد که عصاره دارچین قادر است تاثیر قابل ملاحظه در تولید گلبولین ها داشته باشد و کاهش سنتز آلبومین را می توان به عنوان یک نشانه در تغییر فعالیت سلول های کبدی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: دارچین، پره آلبومین، آلبومین، الکتروفورز
  • ابراهیم ادیب فرد، رضا حاجی حسینی، هیبت الله صادقی، بهمن شریفی، رضا محمدی، علی میرزایی صفحه 453
    زمینه و هدف
    آنتی اکسیدان ها ترکیب هایی هستند که محافظت بدن را در مقابل تخریب ناشی از استرس های اکسیداتیو به عهده دارند. هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در فصل پاییز سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. تعداد 5 نمونه سبزی خوراکی از روستای امام زاده جعفر و میدان تره بار شهر یاسوج جمع آوری شدند و عصاره متانولی آنها تهیه گردید، سپس مقدار فنل تام و فلاونوئید نمونه ها به ترتیب با روش های فولین سیو کالتو و زیشن و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها با استفاده از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، توان آنتی اکسیدانی احیاء یون فریک، پتانسیل آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، فسفومولیبدات و اکسید نیتریک ارزیابی شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان فنل تام جعفری و بادمجان به ترتیب 165 و20 میلی گرم اسید گالیک درصد گرم بود. اسفناج و بادمجان با مقادیر 3/53 و2/2 میلی گرم روتین درصد گرم، به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار فلاونوئیدها را به خود اختصاص دادند. در آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل گشنیز و گوجه فرنگی با مقادیر 85/2 و 39/0 میلی مول ترولکس برکیلوگرم، توان آنتی اکسیدانی احیاء یون فریک اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر 66/25 و33/1 میلی مول یون فریک بر کیلوگرم، پتانسیل آنتی اکسیدانی معادل ترولکس اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر 8/11 و 54/0 میلی مول ترولکس برکیلوگرم، فسفومولیبدات اسفناج و بادمجان با مقادیر 17/2 و 6/0 میلی مول ترولکس بر کیلوگرم و درآزمون اکسیدنیتریک گشنیز و اسفناج با مقادیر 8/31 و15/13 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که از بین سبزیجات انتخابی اسفناج و گشنیز دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی بودند.
    کلیدواژگان: سبزیجات، آنتی اکسیدان، فنل تام، دی فنیل پیکریل هیدرازیل
  • محمد ملک زاده، هجیر مندنی پور، علی خواجه لندی، اسفندیار حیدری، امین محمدی دمیه صفحه 464
    زمینه و هدف
    اختلالات خلقی گروهی از اختلالات روانی هستند که برکیفیت خلق وخوی شخص تاثیر عمیق گذاشته و نحوه ادراک وی را از خویش و محیط اطرافش دگرگون می سازند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تمرین های استقامتی بر میزان اختلالات خلقی(افسردگی و شیدایی) دانش آموزان پسر شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی و میدانی از دانش آموزان پسر دوره متوسطه شهر یاسوج 854 نفر به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شده و پرسشنامه اختلالات خلقی بین آنان توزیع شد. تعداد 24 نفر از آنها علایم افسردگی و شیدایی داشتند که افراد دچار افسردگی به صورت تصادفی در دو گروه 9 نفره آزمایش و کنترل و افرادی که تمایل به شیدایی داشتند در دو گروه 3 نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق دو خرده مقیاس افسردگی و شیدایی مربوط به پرسشنامه چند وجهی مینوسوتا بود. پس از آزمون اولیه، گروه های آزمایش 8 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 50 دقیقه تمرین های استقامتی را با شدت 55 تا 65 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی انجام دادند. در طی این مدت، گروه کنترل هیچ گونه تمرین ورزشی نداشتند. در پایان از 4 گروه، آزمون نهایی مجدد به عمل آمد. داده با آزمون های آماری تی مستقل و وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، بین میانگین نمرات افسردگی و نمرات شیدایی، پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده شد. علاوه بر این، تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایش و کنترل از لحاظ نمرات افسردگی پس از مداخله مشاهده شد(001/0p<)، در حالی که تفاوت نمرات شیدایی بین این دو گروه معنی دار نبود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان عنوان کرد که تمرین های استقامتی تاثیر معنی داری بر کاهش افسردگی و شیدایی دارد و این کاهش در اختلال افسردگی نسبت به شیدایی نمایان تر است.
    کلیدواژگان: افسردگی، شیدایی، تمرینات استقامتی
  • خیرالله نوریان، خاچاتور گاسپاریان، محمد ذوالعدل، فرخنده شریف، مسعود مقیمی، نازآفرین حسینی صفحه 472
    زمینه و هدف
    بخش های مراقبت های ویژه یکی از محیط های پراضطراب برای کارکنان آن به خصوص برای پزشکان و پرستاران می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش مولفه های هوش هیجانی بر استرس و اضطراب پزشکان و پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مداخله ای بر روی 106 پزشک و پرستار شاغل در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. افراد گروه مداخله 15 مولفه هوش هیجانی را آموزش دیدند. در این پژوهش از پرسشنامه10 سوالی جمعیت شناختی، پرسشنامه 20 سئوالی اضطراب موقعیتی برگر، پرسشنامه 20 سئوالی اضطرابی شخصیتی برگر و پرسشنامه 133 سئوالی هوش هیجانی باراون قبل و بعد از مداخله استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای و تست تی تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز اضطراب موقعیتی گروه مداخله قبل از آموزش 59/46 بود که پس از اجرای آموزش به 95/39 کاهش یافت. میانگین امتیاز اضطراب موقعیتی گروه شاهد قبل از مداخله 32/44بود که در پس آزمون به 76/44 افزایش یافت. این یافته ها نشان می دهد قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر اضطراب موقعیتی وجود ندارد، در حالی که این تفاوت پس از مداخله معنی دار است(001/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پرستاران و پزشکان استرس و اضطراب زیادی را تجربه می کنند و توانایی تاثیر گذاری آموزش مولفه های هوش هیجانی و اطلاعات مربوط به هوش هیجانی در محل کار می تواند در سازگاری با استرس و یا اضطراب شغلی تاثیر بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، اضطراب پرستاران، پزشک، مراقبت ویژه
  • صدرالله محرابی، زینب صناعی مقدم، کامبیز کریم زاده شیرازی، محمدرضا ربانی، حمید نیکنام، امرالله روزبهی صفحه 480
    زمینه و هدف
    در یادگیری از طریق همتایان، هم زمان دانشجویان به عنوان معلم و فراگیر عمل می کنند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر آموزش به کمک همتایان بر مهارت های استدلال بالینی دانشجویان پزشکی مقاطع کارورزی و کارآموزی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی آموزشی در شش دوره متوالی بر روی دانشجویان کارآموز (42 نفر) و کارورز (24 نفر) که بر اساس حروف الفبا در قالب گروه های 7 نفره و4 نفره هم زمان وارد بخش اورولوژی می شدند، انجام شد. سه دوره اول به عنوان گروه شاهد و سه دوره دوم به عنوان گروه مورد در نظر گرفته شدند. بخشی از وظایف آموزشی اساتید در گروه مورد به عهده کارورزان قرار گرفت و جنبه های مختلف توانایی استدلال بالینی دانشجویان در مراحل پیش و پس از مداخله آموزشی مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمرات کارآموزان گروه مورد در حیطه های؛ اقدامات تشخیصی، فرضیه سازی بالینی و حل مسئله افزایش معنی داری نسبت به نمرات گروه شاهد نشان داد(05/0p<)، در حالی که نمرات کارورزان گروه مورد در این حیطه ها افزایش معنی داری نشان داد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، یادگیری به کمک همتایان بر افزایش مهارت استدلال بالینی دانشجویان مقطع کارآموزی موثر است. ایفای نقش دانشجو به عنوان معلم باعث تلفیق نگرش، مهارت و دانش در آموزش دهنده و آرامش در یاد گیرنده می شود.
    کلیدواژگان: استدلال بالینی، همتایان، آموزش پزشکی، کارآموز، کارورز
  • ابراهیم نعیمی، جانمحمد ملک زاده، ابوالقاسم هادی نیا، بهمن شریفی، علی موسوی زاده صفحه 489
    زمینه و هدف
    فشارخون بالا یک عامل خطر مهم و قابل کنترل برای بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی آگاهی و عملکرد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در شهرستان بویراحمد انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی در سال 1387 بر روی 237 نفر از بیماران مبتلا به فشار خون بالا در شهرستان بویراحمد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی آن در مطالعه پایلوت ارزیابی شد. داده ها با روش های آمار توصیفی و آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان آگاهی کلی نمونه های مورد بررسی 5/78 درصد و سطح عملکرد خوب آنان 5/35 درصد بود. مصرف دارو طبق دستور پزشک 2/85 درصد، داشتن ورزش و فعالیت بدنی مناسب2/42 درصد و میزان ترک سیگار2/4درصد بود. رابطه بین سواد و آگاهی کلی بیماران و هم چنین اختلاف فشارخون قبل و بعد از شناسایی آنان معنی دار بود(001/0>p). به طور متوسط فشارخون سیستولیک به ازای هر سال افزایش سابقه فشارخون از زمان تشخیص به میزان 26/1 میلی متر جیوه افزایش یافت (001/0>p). بررسی ارتباط آگاهی و عملکرد نشان داد که با افزایش یک امتیاز در نمره آگاهی، 12/0 امتیاز نمره عملکردی افزایش دارد(001/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، آگاهی جمعیت هدف نسبت به خدمات در نظر گرفته برنامه کشوری هم خوانی دارد، ولی عملکرد بیماران در زمینه مصرف منظم دارو، رژیم غذایی، ورزش و ترک دخانیات مطابق استانداردهای برنامه نمی باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، فشارخون بالا
|
  • Page 400
    Background and Aim
    Due to the side effects of chemical and synthetic preservatives, consumers have recently become more eager to use foods containing natural preservatives from plants, animals and microbial sources. In the present study, biochemical composition and antibacterial effects (MIC) of Mentha longifolia L. essential oil against Staphylococcus aureus have been evaluated.
    Methods
    In this experimental study, the biochemical composition and antibacterial prosperities of this essential oil was determined by the Gas chromatography/ mass spectrophotometer (GC/MS) and micro dilution method respectively. The morphological and membrane changes of the bacterial cell under the effect of this essential oil were evaluated by transmission electron microscopy. The collected data was analyzed by the SPSS software using ANOVA.
    Results
    The chemical analysis of the essential oil by Gas chromatography/ mass spectrophotometer (GC/MS) revealed the presence of 22 substances (95.30%), mainly including Pulegon (31.54%), 1,8 Cineol (15.89%), Menthoforan (11.8%) and Cis- Isopulegon (9.74%). Minimum inhibitory concentration of the essential oil determined under different temperature and pH values showed to be in the range of 75-1200 µg/ ml.
    Conclusion
    The MIC results and membrane cell damage observed in the electron microscopy evaluation indicated that this essential oil have a high antibacterial activity. Therefore, this essential oil can be combined with other agents for the preservation of foods against pathogenic and toxigenic microorganisms.
  • Page 413
    Background and Aim
    Quality of life promotion is important for control of type II diabetes and its complications. The aim of this study was to investigate the predictive role of demographical, psychological and disease characteristics factors on quality of life in patients with type II diabetes.
    Methods
    This cross-sectional survey was conducted in 2010-2011 in outpatient's diabetic clinics of Tehran University of Medical Sciences. 269 outpatients with type II diabetes were selected by convenience sampling method. Data were collected by scales of Quality of Life Scale, Depression of DASS, diabetes self-management, diabetes knowledge, and demographical Information-disease characteristics questionnaire and analyzed, using correlation and stepwise multiple regression.
    Results
    there was a significantly positive relationship between self-management and diabetes knowledge with quality of life. Moreover, there was a significantly negative relationship between diabetes duration, depression, HbA1c and diabetes complications with quality of life (P<0.001). Diabetes duration, self-management, diabetes knowledge, HbA1c, depression, diabetes complications and socio-economic status significantly predicted the quality of life variance in patients with type II diabetes (P<0.001). The duration of diabetes had the most significant role in defining the quality of life among these patients.
    Conclusion
    Findings of this study indicated that diabetes duration, self-management, diabetes knowledge, Glycated hemoglobin, depression, diabetes complications and socio-economic status are important in quality of life for patients with type II diabetes.
  • Page 425
    Background and Aim
    Malassezia furfur is a lipophilic yeast and is known as the agent of skin diseases, especially tinea versicolor. The aim of this study was to compare the antifungal effect of licorice root, Althoca officinalis extracts and ketoconazole on Malassezia furfur.
    Methods
    In this study, the antifungal effect of ethanolic extracts of Althoca officinalis root and licorice and ketoconazole on Malassezia furfur was evaluated by broth dilution method. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum concentration of fatality (MFC) for each of the compounds was calculated according to visual reading and the number of fungal colonies (CFU) compared with the control group. The gathered data were analyzed using Mann-Whitney test.
    Results
    MIC range of Althoca officinalis flower, Althoca officinalis root, licorice root extracts and ketoconazole was determined as: 18.25, 300, 500 and 2.65 µg/ml. MFC range for extracts of Althoca officinalis flower and ketoconazole was determined as: 50 ≤ and 32 ≤ µg/ml.
    Conclusion
    The present study showed that Althoca officinalis flower extract compared with the Althoca officinalis root and licorice root extracts have a higher antifungal effect. Also ketoconazole, compared with these extracts, have a high antifungal effect on Malassezia furfur.
  • Page 433
    Background and Aim
    Both exercise and unusual environments cause changes in the immune system function. The aim of this study was to compare the effect of exercise on the total numbers of blood Leukocytes and platelets of the athletes in cold, warm and normal temperature conditions.
    Methods
    In this clinical trial, ten young male endurance athletes conducted the same exercise (treadmill running) for an hour at the intensity of %60 VO2 max in three normal, cold and warm temperature conditions. The number of Leukocytes, neutrophils, lymphocytes, monocytes and platelets were counted before, immediately and two hours after exercise (during recovery). The collected data were analyzed using the repeated measure and post hoc Bonferroni tests.
    Results
    The total number of leukocytes increased significantly after exercise, in all circumstances (p<0.0001). The number of neutrophils, only in warm temperatures, and lymphocytes, in cold temperatures, didn’t increased significantly (p>0.05). During the rest period (recovery), the number of monocytes and lymphocytes decreased significantly in cold, normal and warm environments (p< 0.05) while decreases in the number of leukocyte, exception with neutrophils, was not significant in the warm environment (p<0.05).
    Conclusion
    Exercise in cold, normal and warm environments caused stimulation and aggregation of immune cells. However, the exercise in warm environment increased the number of blood immune cells and also delayed the immune system in reaching the initial condition during the rest period, after the exercise.
  • Page 444
    Background and Aim
    Cinnamon is a plant with many pharmaceutical effects. The present research evaluated the effects of Cinnamon bark extract on serum proteins level in male Balb/c mice.
    Methods
    In this experimental study, 40 small Balb/c mice were chosen and divided into 5 groups: a control group, a case group, and three treatment groups. Normal saline was administered as placebo to the case group while the control group received no injections.. Cinnamon extract in doses of 50, 100 and 200 mg/Kg/48hr were injected intraperitoneally for 20 days to treatment groups. The levels of pre albumin, albumin, alpha-1, alpha-2, beta and gamma globulins were separated electrophoretically and calculated from the pattern of electrophoretogram.
    Results
    The result indicated that the levels of pre albumin decreased significantly in two experimental groups (doses of 50 and 100 mg/kg), the levels of alpha-1 and beta in 200 group, alpha-2 level in 100 and gamma in 100 and 200 groups increased significantly. The injection of 100 mg/Kg/48h extract of Cinnamon decreased (p<0.05) the albumin level in plasma in treatment group as compared to the control group.
    Conclusion
    Results of this study indicated that the serum level of globulins has not changed dramatically by the extract of Cinnamon. Since albumin synthesis occurs in the liver cells‚ thus administration of Cinnamon may affect the function of liver cells.
  • Page 453
    Background and Aim
    Antioxidants are compounds that protect the body against damage caused by oxidative stress. This study evaluated the antioxiadant properties of vegetables consumed in Yasouj, Iran.
    Methods
    In this experimental study conducted at Yasouj University of Medical Sciences in 2010, the samples (parsley, coriander, spinach, tomato, and eggplant) were collected from the village of Imam Zadeh Jafar and Yasouj. Their methanol extracts were prepared, then total phenol and flavonoids were assessed by Folin-Ciocalteu and Zyshen methods respectively. The antioxidant activities of the plants were estimated by using Diphenylpicrylhydrazyl (DPPH), Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC), Ferric-reducing antioxidant power (FRAP), phosphomolybdat, and nitric oxide. The collected data were analyzed by the SPSS software (version 17) using one-way ANOVA.
    Results
    parsley and eggplant had the highest and lowest amount of total phenol respectively, while spinach and eggplant had the most and the least amount of flavonoids respectively. Antioxidant activity of coriander and tomato were maximum and minimum by diphenylpicrylhydrazyl method respectively. In both FRAP and TEAC methods, spinach and tomato had the highest and lowest antioxidant activity respectively. By the nitric oxide assay, coriander had the highest and spinach had the lowest amount, while spinach had the highest antioxidant activity according to Phosphomolybdat method.
    Conclusion
    This study showed that spinach and coriander had the highest antioxidant activity.
  • Page 464
    Background and Aim
    Mood disorders refer to a category of mental problems which intensively affect the person's mood quality and change his perception of self and the environment. The aim of the present study was to assess the effects of an eight-week resistance activity on mood disorders (depression and mania) in secondary education students of Yasouj, Iran.
    Methods
    The present research was a quasi-experimental field study. The statistical population of the research included all male secondary education students of Yasouj city, and among the main population, 854 students were selected using cluster-random sampling. A questionnaire was filled up for by each student. Twenty four of the students showed symptoms of depression or mania. The depressed students randomly set in two groups with 9 samples (case & control) and manic students set in two groups with 3 samples in each group. Two subscales of depression and mania, and Minnesota multiphasic questionnaire (MMPI-A) were used in this study. Having completed the pretest, the experimental group completed a course of endurance exercise for 8 weeks, including three 50-minute sessions per week with intensity of 55 to 65% of maximum consuming energy, while the control group had no physical exercise. Finally, four groups were given post tests. The collected data were analyzed using dependent and independent t-test.
    Results
    A significant difference between the mean score of depression and mania in pretest and posttest of the experimental group was seen. Also there was a significant difference between the mean score of depression of the experimental and control groups after intervention (p<0.001), whereas the mean scores of mania between the two groups werent statistically significant (p>0.05).
    Conclusion
    It can be mentioned that resistance exercises have a significant effect on lessening depression and mania, and this decrease is much more sensible in depression disorder than mania.
  • Page 472
    Background and Aim
    Intensive care units (ICUs) are recognized as stressful environments. The objective of this study was to determine the effects of emotional intelligence education items on job related stress on physicians and nurses who work in intensive care units at hospitals of Yerevan, Armenia.
    Methods
    A interventional study design was implemented with 106 registered hospital physicians and nurses, who were widely distributed all the way through. Case group was taught about 15 E.I items. For data collection, the 20-question Berger situational (overt) anxiety questionnaire, the 20-item personality (covert) anxiety questionnaire, and the Bar-on emotional intelligence questionnaire with 133 questions were used. Statistical descriptive methods, chi-square (X2) and t-tests were used to analyze data.
    Results
    The research achievements revealed that the average score of the case group`s situational anxiety was 46.59 before intervention, which decreased to 39.95 after the training of the items of emotional intelligence. The average score of situational anxiety of control group was 44.32 before intervention which increased to 44.76 after examination. There was a meaningful statistical difference between case and control group after education of emotional intelligence`s items (p=0.001).
    Conclusion
    Results of the current study showed that physicians and nurses experience high level of stress. The ability to effectively deal with emotion intelligence and emotional information in the workplace assists employees in coping with occupational stress and should be developed in stress managing trainings.
  • Page 480
    Background and Aim
    Peer assisted learning is a useful educational method in clinical teaching from which students benefit as teachers and learners. The aim of this study was to evaluate the effect of peer assisted learning on clinical reasoning in students of medicine in clerkship and internship phases in urology ward.
    Methods
    Six consecutive groups of clerkship students (N=42) and internship students (N=24) who had simultaneously entered the urology ward were assigned to control and case groups by alphabetical order in groups of four and seven. The first three groups were assigned as the control group and the second three groups were assigned as the case group. Some parts of teacher's duties were undertaken by Interns in the case group and data were collected from pre and posttests results. The data were analyzed using dependent t-test.
    Results
    The mean difference of trainee's scores in domains of information gathering, hypothesis formation, and problem solving showed a statistically significant increase in the case group in comparison with the control group (P<0.05).
    Conclusion
    Peer assisted learning was effective in promoting clinical reasoning skill among training students. Training allows the integration of attitudes, skills and knowledge in teacher and solace in learners. The promotion of student's independence in learning can lead to the improvement of their clinical reasoning skills.
  • Page 489
    Background and Aim
    Today, high blood pressure is considered a risk, so this study was carried out to investigate the knowledge and practice of hypertensive patients based on national program to prevent and control the disease in Boyer Ahmad district.
    Methods
    This cross sectional descriptive study was conducted on 237 patients with high blood pressure in 2008. Subjects were selected by stratified random sampling. Data collection instrument was a questionnaire designed by the researcher. The gathered data were analyzed using descriptive statistics and chi square test.
    Results
    The overall awareness and practice level of the patients were 78.5% and 35.5%, respectively. Overall performance of patients was 35.5%, and 85.2% of patients took the prescribed medicine as directed by their physician. 42.2 percent of patients had appropriate physical exercise and 4.2 percent had managed to quit smoking. Relationship between literacy and general awareness of patients was significant (P=0.001). The difference between the blood pressure prior and after the diagnosis was also significant (P<0.001). Systolic blood pressure of subjects has been increased by 1.26 mm Hg unit per year since the diagnosis of their hypertension. Correlation of knowledge and practices of the subjects showed that one point increase in the awareness of patients resulted in 0.12 points in their practices. (P=0.001).
    Conclusion
    The present study revealed that education services to the target populations were consistent with national programming, but their performance in the field of medicine, diet, exercise and quit smoking program was not compliant. A further study to improve the performance of patients is recommended.